827015834410144

Iets over mij

De lange versie: de hoe, wat en waarom

(scroll naar beneden voor de korte versie…)

Ik heb een financiële achtergrond. Oké, eerlijk, dat was niet mijn droombaan maar ben er per toeval ingerold. Ik had een goed gevoel voor cijfers en met mijn analytisch vermogen leek het een logische keuze. Ik heb het lang met plezier gedaan. Totdat er iets ging knagen. Ik miste betrokkenheid, verbinding. Ik had ‘Eiland Administratie’ wel gezien en wilde meer de organisatie in. Meer contact met collega’s, weten wat er speelt, waar we dingen konden verbeteren. Laten we het erop houden dat ik gewoon heel nieuwsgierigheid ben.
Ik ging aan de slag als projectondersteuner en later als managementassistente. Die rollen pasten me beter.

Daar kwam ook de noodzaak van goede communicatie naar voren en ik bleek over de juiste communicatieve vaardigheden te beschikken. Regelmatig kreeg ik te horen dat ik zo makkelijk de juiste woorden wist te vinden om iets over te brengen. Om tot de kern van een probleem te komen. Het was voor mij de normaalste zaak van de wereld. Achteraf denk ik dat mijn opleiding tot coach daar heel behulpzaam bij geweest is. Ik kreeg daar inzicht in mijn eigen gedrag en dat van anderen. Ik leerde er te luisteren zonder te oordelen. Dat is ook communiceren.

Mijn liefde voor letters bleek groter dan mijn liefde voor cijfers. Ik volgde diverse opleidingen aan de schrijversacademie en schreef voor iedereen die het wilde lezen. En er was inmiddels een ander interessegebied bijgekomen: online marketing. Nauw verwant met communicatie natuurlijk. Want als je je boodschap zorgvuldig hebt geformuleerd, dan wil je toch dat die op de juiste plek terechtkomt? Via de juiste kanalen? Ik verdiepte me erin, las alles wat los en vast zat, werd een Google fanaat en bracht alles in de praktijk in het bedrijf van mijn man.

Steeds meer had ik het idee: hier moet ik iets mee. Maar wat? En hoe? Toen hoorde ik van de Virtual Assistant en dacht: bingo! Dit is de manier om mijn werkervaring en kennis te bundelen en het leukste daarvan aan te bieden. Ik kan mijn vaardigheden en competenties volop gebruiken en doe de dingen waar ik energie van krijg. Dit was de baan waarvan ik niet wist dat hij bestond. Maar het was zo klaar als een klontje: ik zou als zelfstandig support professional verder gaan.

En zo geschiedde. Ik deed een specialisatie Online Marketing & Sales, bedacht een mooi dienstenaanbod, bouwde m’n website et voilà: Virtual Connection was geboren (in het echt duurde het iets langer…). Nu ben ik ondernemer en help andere ondernemers te ondernemen. Zo doen we uiteindelijk allemaal waar we goed in zijn. Mooi toch?


– vind ik persoonlijke groei belangrijk en probeer ik elk leermoment om te zetten in groei
– klieder ik soms wat met verf en waan me dan een ware Picasso
– kijk ik graag Netflix series en probeer het dan bij één aflevering per keer te houden (spoiler alert: lukt niet!)
– ben ik altijd in voor een leuke city trip
– kun je bij me terecht voor een lach en een traan
– ben ik samen met een hele toffe vent en hebben we twee bloedjes bloedmooie kinderen
– beschik ik over een gezonde dosis humor en zelfspot (vind ik zelf dan hè).